2024-03-01

Concert cameral de Ziua Universității

Centrul Muzical al Universității Transilvania din Brașov are bucuria de a fi alături de dumneavoastră și în acest an, cu prilejul sărbătoririi Zilei Universității, în continuarea unei semnificative și valoroase tradiții a comunității academice brașovene. 
Concertul de 1 martie va avea ca protagoniști două personalități de excepție ale scenei muzicale românești, a căror recunoaștere și apreciere se extinde și în afara granițelor, atât prin intermediul a numeroase premii câștigate la concursuri de prestigiu, cât și grație unei bogate activități culturale caritabile. Este vorba despre violoncelistul Octavian Lup, o prezență familiară în sălile de concert ale celor mai importante filarmonici din țară și din Europa și fondator al proiectului New Hope și pianista Raluca Rad, solistă și, deopotrivă, ambasadoare a pedagogiei muzicale moderne – statut confirmat de profilul numeroaselor programe de educație muzicală în care este implicată. 
Vă invităm, așadar, la un Concert Cameral care propune un program esențial, realizând o incursiune succintă, dar cuprinzătoare, în istoria muzicală a duo-ului violoncel-pian: J.S. Bach, L. van Beethoven, R. Schumann, C. Debussy, S. Rachmaninov.